Hachee met rode wijn

Hoofdgerecht | Runderlappen | 4 Personen | 120 minuten

deze hachee met rode wijn is een aanrader. Het vlees suddert geurend in de pan en de smaken van de laurierblaadjes en kruidnagels worden langzaam opgenomen. Perfect voor een herfstachtige dag.

Benodigheden

500 g Magere runderlappen
100 g Roomboter
3 Uien
1 el Tarwebloem
2 el Donkere Basterdsuiker
5 Kruidnagel
100 ml Rode Wijn (Wijntip: Louis57 - Merlot)
400 ml Runderbouillon, bereid
2 Laurierblaadjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hachee met rode wijn op tafel.

  1. Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin.
  3. Snijd de ui in ringen en voeg deze toe aan de pan. Bak 5 minuten mee met het vlees.
  4. Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe aan de pan en breng al roerend aan de kook.
  5. Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.